MENIU

Liderul PSD Cluj: Nu susţin proiectul de lege cu prag de 200.000 de euro pentru abuz în serviciu

Preşedintele PSD Cluj, deputatul Horia Nasra, nu susţine proiectul parlamentarilor social-democraţi privind stabilirea unui prag de 200.000 de euro pentru abuzul în serviciu. În opinia sa, este nevoie de dezbatere publică.

odificările propuse lipsesc de substanţă infracţiunile de corupţie prevăzute de Codul Penal, susține acesta/

”Nu susţin acest proiect de lege. Modificările propuse lipsesc de substanţă infracţiunile de corupţie prevăzute de Codul Penal. În ceea ce priveşte pragul de materialitate pentru abuzul în serviciu este obligatoriu să facă obiectul unei dezbateri publice”, a spus Nasra, citat de mediafax.ro.

Un grup de 39 de senatori și deputați PSD au depus în 18 decembrie o propunere de modificare a Codului Penal și a Codului de Procedura Penală care instituie pragul de 200.000 de euro pentru abuzul în serviciu, argumentând că sancțiunea penală trebuie să intervină doar în cazul unei pagube "substanțiale".

Ei propun și reducerea limitelor pedepselor pentru luare de mită și trafic de influența și modifică regimul închisorii astfel încât pedepsele de până la trei ani să fie executate la domiciliu. Tot la domiciliu își vor ispăși pedeapsă și cei cu vârstă peste 60 de ani sau cu boli grave sau incurabile, susținând că scopul pedepsei este acela de reeducare, coroborată cu recuperarea prejudiciilor. Social-demicratii vor și modificarea prevederilor refritoare la denunț, care ar urmă să fie valabil doar dacă este făcut la 6 luni de la data la care denunțătorul a aflat despre săvârșirea faptei.

Mai multe articole despre:
PSD