MENIU

Liderul PMP și doi fruntași liberali au votat în străinătate

Alegeri prezidențiale 2019. Primii politicieni s-au înghesuit deja la urnele de vot din Diaspora. 

Eugen Tomac, Rareș Bogdan și Robert Sighiartău sunt primii politicieni care și-au exprimat votul pentru alegerea președintelui României. 

Liderul PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, a votat vineri, la o secţie din Chişinău. ”Să fie-ntr-un ceas bun”, a spus acesta în timp ce introducea buletinul de vot în urnă.

El a amintit că votul anticipat pentru românii din stăinătate a fost adoptat la propunerea Partidului Mișcarea Populară. 

,,Pentru mine a devenit o tradiție să îmi exprim votul la Chișinău pentru alegerile prezidențiale. Pentru viitorul președinte al României am decis să votez tot la Chișinău. Îi învit pe toți cetățenii români să-și exprime dreptul la vot, pentru că la propunerea PMP la alegerile prezidențiale sew votează anticipat, deci nu vom mai avea cozi interminabile. Am venit azi să votez exact la ora 12.00 tocmai că îmi doresc ca un număr cât mai mare de cetățeni să voteze'', a declarat președintele PMP.

Candidatul PMP la alegerile prezidenţiale este Theodor Paleologu.

,,În câteva clipe va decola avionul spre Chișinău. Trăiesc diferit fiecare plecare în Basarabia.

De data aceasta, mă duc să îi îndemn pe românii dintre Prut și Nistru să îl voteze pe singurul candidat unionist la funcția de Președinte al României, Theodor Paleologu.

De anul acesta, în premieră, în secțiile înființate în alte state se va vota timp de trei zile. Am ținut să fiu printre primii care votează la Chișinău, alături de românii din acest ținut românesc.

Prin urmare, mâine, 8 noiembrie, la ora 12:00, voi pune ștampila hotărât în dreptul lui Theodor Paleologu, la Ambasada României din R. Moldova.

Vă îndemn și pe voi să o faceți!'', a anunțat joi Eugen Tomac. 

Europarlamentarul PNL , fostul jurnalist Rareș Bogdan, a votat la Roma. ,,Am votat la Roma, cu Robert Sighiartău și prieteni dragi. Iubiți România în fiecare zi, oriunde s-ar afla!'', a scris Rareș Bogdan pe pagina sa de Facebook. 

Și secretarul general al liberalilor, deputatul Robert Sighiartău, a votat la aceeași secție de la Roma. 

”Am votat pentru o Românie normală, pentru o Românie europeană, pentru o Românie occidentală. Am votat cu dorința ca România să fie mai primitoare pentru fiii și fiicele care astăzi se află în Diaspora. Împreună cu actualul și viitorul președinte al României, Klaus Iohannis, împreună cu oamenii de bună credință din țară și din străinătate, ne dorim ca următorii cinci ani să fie buni pentru România, ani în care să vindecăm tot răul care a apăsat România timp de 30 de ani, vrem să fie cinci ani de construcție a României, cinci ani în care să dăm un semnal foarte clar pentru ca românii, frații și surorile noastre, care sunt în Diaspora să se întoarcă în România. Fac un apel către toți românii aflați în Diaspora, aproximativ 6 milioane, îi rog să iasă la vot, să voteze pentru normalitate, pentru o Românie europeană”, declarat Robert Sighiartău.

În România, votul la alegerile prezidenţiale 2019 are loc duminică, de la ora 7:00.

Mai multe articole despre:
Politicienii au iesit la vot