MENIU

Liderul liberalilor UE, palmă pentru guvernul României, chiar în timpul întâlnirii cu Dăncilă

Guy Verhofstadt

Guy Verhofstadt, liderul ALDE, a transmis un mesaj clar pentru guvernarea ALDE - PSD din România, pe Facebook, în plină ședință cu executivul Dăncilă.

Liderul liberalilor europeni, Guy Verhofstadt, a transmis un mesaj dur majorității PSD-ALDE, chiar în timpul unei întâlniri cu guvernul de la București.  

"La această oră sunt într-o ședință cu guvernul român. Mesajul meu pentru ei este că România se află la răscruce: fie alege să respecte și să apere principiile democratice în acord cu normele statului de drept, fie alege calea iliberală. Îi voi încuraja să facă prima alegere, dar dacă vor opta pentru cea de-a doua mesajul meu e clar: nu în numele nostru și mai ales nu cu numele nostru", a scris Guy Verhofstadt, pe Facebook.

Verhofstadt se află, alături de alți lideri din Parlamentul European, la reuniunea Conferinței Președinților Parlamentului European și a Guvernului României.

Oficialul european l-a criticat dur, zilele trecute, pe Călin Popescu-Tăriceanu, într-o scrisoare scursă în spațiul public. 

Într-o scrisoare extrem de dură, Guy Verhofstadt, liderul grupului ALDE din PE, precizează că rezoluția din PE referitoare la România a fost adoptată și cu voturile a două treimi dintre europarlamentarii grupului ALDE european și se arată surprins de faptul că Tăriceanu s-a plâns că rezoluția a fost adoptată "fără consultări", în bază unor informații "distorsionate".

Guy Verhofstadt spune că adevărul este opusul, rezoluția fiind adoptată după o comunicare consistență între Parlamentul European și guvernul român, precum și între grupul ALDE din PE și partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu.

Mai multe articole despre:
PSD ALDE Guy Verhofstadt