MENIU

LIDERII partidelor politice, invitaţi la Ambasada SUA. Victor Ponta nu a participat la întâlnire

LIDERII partidelor politice, CONVOCAŢI la Ambasada SUA / Foto: MEDIAFAX

Liderii partidelor politice au fost convocaţi, astăzi, la Ambasada SUA, la o întâlnire cu un adjunct al Victoriei Nuland.

UPDATE: Vasile Blaga, preşedintele PDL, a vorbit, la DESCHIDE LUMEA, despre întlnirea de la Ambasada SUA. "A fost o discuţie informală extrem de interesantă. Temele principale au fost relaţiile SUA-România, parteneriatul strategic pe care îl avem cu SUA, colaborarea în cadrul NATO şi în teatrele de operaţiuni unde am colaborat sub umbrela ONU. Am discutat şi despre situaţia din regiune, Republica Moldova, Ucraina. Legat de justiţie, politica SUA a fost clar exprimată de asistentul de stat când a fost în România. Sunt extrem de interesaţi de lupta împotriva corupţiei în toată regiunea", a declarat Blaga.

Potrivit Realitatea TV, la întâlnire au fost convocaţi Crin Antonescu, din partea PNL, Corina Creţu, din partea PSD, din partea PDL - Vasile Blaga şi Mihai Răzvan Ungureanu, din partea Forţei Civice.

Potrivit MEDIAFAX, asistentul adjunct al secretarului de stat pentru Europa şi Eurasia, Hoyt Yee, se află la Bucureşti pentru o vizită de rutină în regiune.

"Asistentul adjunct al secretarului de stat pentru Europa şi Eurasia, Hoyt Yee, se află la Bucureşti, în data de 29 aprilie 2014, pentru o vizită de rutină în regiune. El se întâlneşte cu diverşi lideri români pentru a discuta aspecte referitoare la relaţiile bilaterale şi parteneriatul strategic", anunţă Ambasada.

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, la Bacău, răspunzând unei întrebări, că la Ambasada SUA la Bucureşti are loc o întâlnire cu reprezentanţi ai partidelor, invitaţia fiind "mai veche", iar din partea PSD participă Corina Creţu.

Întrebat despre o întâlnire care are loc, marţi, la Ambasada SUA de la Bucureşti, Ponta a spus că este vorba de o întâlnire cu reprezentanţi ai partidelor, invitaţia la eveniment fiind "mai veche".

El a spus că din partea PSD participă europarlamentarul Corina Creţu, pe care o va ruga să facă o declaraţie pe acest subiect.