MENIU

Lideri ai partiduluI prorus Șor, săltați de mascați. Au rămas fără BAȘCAN

Mai mulți șefii de organizații teritoriale din Găgăuzia ale partidului prorus Șor au fost reţinuţi în urma unor percheziții desfășurate duminică, a anunțat formațiunea. Printre cei reținuți se numără și staful unui candidat la funcția de bașcan.

Membri ai stafului electoral al Evgheniei Guțul, candidatul Partidului Șor pentru funcția de bașcan al Găgăuziei, au fost reținuți în dimineața de 7 mai, în urma mai multor percheziții organizate la sediile Organizațiilor Teritoriale ale partidului, dar și la domiciliile activiștilor formațiunii. Percheziții și rețineri de asemenea au loc și în alte raioane ale țării, inclusiv municipiul Chișinău, informează serviciul de presă al Partidului Șor, potrivit newsmaker.md.

 

Acțiunea are loc în contextul în care formațiunea prorusă reia, duminică, după o pauză de câteva săptămâni, organizarea protestelor antiguvernamentale sub pretextul situației interne. 

 

Potrivit Agora.md, a avut loc și un accident ușor în care a fost implicat un microbuz care transporta protestatari la mitingurile antiguvernamentale de la Chișinău. 

 

Duminică, 7 mai, activiștii și susținătorii mișcării Pentru Popor anunță noi manifestații. Astfel, liderii mișcării cheamă oamenii pentru ziua de mâine, la ora 13:00, în fața Parlamentului. Amintim că data trecută, în ziua ultimei întruniri a simpatizanților acestei mișcări, în data de 12 martie, șeful Poliției Naționale, Viorel Cernăuțean, a declarat, în cadrul unui briefing de presă, că oamenii legii au destructurat o schemă de destabilizare a situației în R. Moldova și că aceasta ar fi pusă la care de serviciile speciale ale Federației Ruse. Ulterior, șapte persoane învinuite de aceste acțiuni au fost diferite justiției și au compărut în fața instanței, în data de 4 mai. 

Mai multe articole despre:
arestari sor gagauzi rusia putin prorus