MENIU

Legătura dintre lobby-istul lui Dragnea, Cristian Burci și contractele militare din România

G4media scrie despre conexiunile dintre omul de afaceri român Cristian Burci și fundraiserul american, Elliot Broidy, a cărui companie specializată în contracte militare, Circinus, a semnat în data de 1 februarie un acord de cooperare cu Romarm.

Despre acest acord, The New York Times a scris recent că-i deschide calea lui Broidy către un contract în valoare de aproape 200 de milioane de dolari, cu precizarea că până acum Circinus n-a obținut vreun contract. Cristian Burci n-a răspuns până la această oră apelurilor G4Media.ro.

Omul de legătură din România. Pe Steven Reno Loglisci, prezentat de publicaţia americană Mcclatchydc.com drept omul lui Broidy, îl găsim în România în firma Gray Rock SRL, asociat cu Ecaterina Violeta Rușcan. Aceasta, la rândul ei, este administrator în mai multe firme controlate de omul de afaceri Cristian Burci. Înființată în septembrie 2016, Gray Rock SRL are ca domeniu principal de activitate “activități de producție cinematografică, video și programe de televiziune”.

Din datele oficiale consultate de G4Media.ro rezultă că Ecaterina Violeta Rușcan este, practic, puntea de legătură între Broidy și Burci, fiind asociată cu Loglisci (omul lui Broidy) în Gray Rock SRL, iar în paralel ocupă funcția de administrator la mai multe firme ale lui Cristian Burci. Rușcan este administrator la firmele de publicitate Proximity SRL, Graffiti Red SRL și la Graffiti BBDO SA, unde acționar principal este Graffiti Marketing and Multimedia Holding SA din Luxemburg.

Mai multe pe G4media.ro