MENIU

Legătura dintre Cuplul Barna & Cioloș și informatorii minori ai Securității

După cum deja se știe, USR și PLUS, formațiuni politice conduse de Dan Barna și, respectiv, Dacian Cioloș, au încheiat un Protocol de constituire a unei alianțe politice.

Printre altele, documentul stabilește modul de desemnare a candidaților comuni la prezidențiale, locale și parlamentare, precum și criteriile de excludere a candidaturii celor cu probleme de ordin penal și a foștilor colaboratori ai poliției politice comuniste.

Cu privire la ultima categorie, Protocolul conține o prevedere mai mult decât bizară: „Nu vor putea fi desemnate drept candidați ai Alianței persoane care au avut calitatea de lucrători activi sau colaboratori ai Securității sau, majore fiind, au semnat un angajament cu Securitatea înainte de 1990”.

Altfel spus, vor putea fi desemnați drept candidați ai Alianței USR-PLUS cei care au fost colaboratori ai Securității, dar doar aceia care la data recrutării erau minori. Da, așa este, Securitatea recruta minori! La recrutare, minorul se angaja să colaboreze fără știința părinților sau a tutorilor legali. În ochii poliției politice comuniste, începând cu vârsta 12 ani, orice copil devenea apt pentru a fi recrutat ca informator!

Despre cea mai imorală linie de muncă a Securității, transformarea copiilor în spioni ai părinților, colegilor și dascălilor lor, s-a vorbit foarte puțin, chiar și securiștilor fiindu-le jenă de acest subiect. Atunci, ce i-o fi apucat pe Dan Barna și pe Dacian Cioloș, șefii celor două formațiuni care se prezintă a fi coborâte direct de sub aripile pure ale arhanghelilor cerești, să trateze în mod expres această categorie în Protocol? Mai întâi, să vedem ce era cu elevii-informatori ai Direcției a I-a, Informații Interne, a Securității Statului, după care răspunsul va veni de la sine.

Citește continuarea pe evz.ro.

Mai multe articole despre:
Cioloş bârnă