MENIU

Kovesi, nominalizată de Harvard la categoria "Femei care inspiră"

Codruța Kovesi a ajuns mai celebră decât, probabil, și-ar fi dorit vreodată. Fosta șefă DNA a fost nominalizată de prestigioasa universitate Harvard la categoria "Femei care inspiră" și care au avut contribuții semnificative în drept.

Laura Codruța Kovesi a fost inclusă de Facultatea de Drept a Universității Harvard pe lista pentru 2019 a femeilor care au avut contribuții semnificative în drept, potrivit unui anunț publicat pe site-ul instituției. Kovesi a fost votată, alături de alte 20 de femei, de studenții și profesorii Harvard Law.

"Cea de-a şasea ediţie a Expoziţiei anuale de portrete de Ziua Internaţională a Femeii de la Harvard Law prezintă contribuţiile uimitoare ale unor femei din toată lumea în domeniul dreptului şi în cel al politicilor. Nominalizaţii sunt voci puternice în domeniile lor, indiferent dacă activează în curţi de justiţie, predau sau militează în stradă", se arată pe site-ul Harvard Law.

Printre laureatele din 2019 se mai numără socialista americană Alexandria Ocasio-Cortez, membră a Partidului Democrat, Sarah Leah Whitson, director în Human Rights Watch, Stacey Abrams, politician din SUA, Gloria Allred, avocată specializată în drepturile femeilor, Monica Bell, profesor de drept, Sudha Bharadwaj, activistă pentru drepturile omului în India.

Mai multe articole despre:
DNA Kovesi Harvard