MENIU

Klaus Iohannis: Vreau să devenim atât de buni, încât MCV-ul să nu mai fie necesar

<p>Klaus Iohannis: Avem un țel comun, să ne aducem &icirc;napoi &icirc;n țară tinerii&nbsp;</p>

Președintele Klaus Iohannis a declarat la Adevarul Live,  el dorește ca noi să devenim atât de buni, încât MCV-ul să nu mai fie necesar. 

Întrebat de ce crede că este necesar ca MCV-ul să fie ridicat, președintele a răspuns: 

”Nu am spus că este imperios necesar să ridicăm repede sau acum. Au fost interpretări. MCV-ul a fost şi este util, a fost convenit, nu impus. Pe de altă parte, a fost inventat ca şi instrument pentru a ajuta România şi există obiective stabilite. Păi în momentul în care România a îndeplinit obiectivele, e clar că acest instrument devine caduc. La asta m-am referit. Eu vreau să devenim noi atât de buni încât acest instrument să nu mai fie necesar. Ce am propus eu şi ce îmi doresc este să lucrăm cu toţii ca să spună toată lumea că instrumentul nu mai este necesar. Eu am gândit această parte din discurs ca şi o încurajare pentru toată lumea de a lucra pentru a îndeplini aceste obiective, nu pentru a renunţa că nu ne place”, a afirmat Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, la şedinţa CSM, că unul din obiectivele majore ale sistemului judiciar trebuie să fie ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), iar România să fie evaluată cu obiectivitatea pe care o merită.

Preşedintele Klaus Iohannis a arătat că declară cu responsabilitate, în faţa membrilor CSM, faptul că ”a venit momentul, la opt ani de la instituirea MCV-ului, ca România să fie evaluată cu obiectivitatea pe care o merită şi să se constate că acele condiţionalităţi, sub rezerva îndeplinirii cărora am devenit stat membru, au fost îndeplinite”.

”Cred că unul din obiectivele majore ale sistemului judiciar trebuie să fie ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV)”, a anunţat Iohannis, precizând că, pentru îndeplinirea acestui obiectiv, ”toate instituţiile din justiţie dar şi Parlamentul şi puterea executivă trebuie să îşi dea concursul pentru ca atunci când actualul CSM şi actualul Parlament îşi termină mandatele, să poată bifa această reuşită”.