MENIU

Klaus Iohannis participă la ceremonia încoronării Regelui Charles al III-lea

Președintele Klaus Iohannis va fi în Londra în 5 și 6 mai pentru a participa la încoronarea Regelui Charles al III-lea, anunță site-ul administrației prezidențiale. 

În 5 mai, Iohannis va fi prezent, la Palatul Buckingham, de la ora 19, la recepția oferită de Majestatea Sa Regele Charles al III-lea șefilor de delegații, iar a doua zi, în 6 mai va participa la Westminster Abbey, la ceremonia încoronării Majestății Sale Regele Charles al III-lea și a Reginei Camilla, anunță Administrația prezidențială.

Charles, în vârstă de 74 de ani, va fi încoronat într-o ceremonie grandioasă în cadrul căreia va purta sau îi vor fi înmânate obiecte vestimentare de gală încărcate de simbolism religios şi istoric.

Multe dintre aceste piese, cum ar fi coroanele şi sceptrele, au o vechime de secole, dar Charles va refolosi unele ţinute folosite la ceremonii de încoronare încă din 1821 ”în interesul sustenabilităţii şi al eficienţei”, a precizat luni Palatul Buckingham.

Printre piesele vestimentare refolosite se numără mănuşa pentru încoronare, confecţionată pentru bunicul lui Charles, George al VI-lea.