MENIU

Klaus Iohannis, DECLARAȚII după picarea Guvernului Cîțu: „Trist, dar adevărat! Cuvântul care caracterizează cel mai bine România de azi e CRIZĂ”

Klaus Iohannis, mutare de ultim moment: DECLARAȚII la Cotroceni, după picarea Guvernului Cîțu

Președintele Klaus Iohannis a susținut, marți, o declarație de presă la Palatul Cotroceni, după ce Guvernul Cîțu a fost demis prin moțiune de cenzură.

„Trist, dar adevărat. Cuvântul care caracterizează cel mai bine România de azi e ”criză”. Suntem în plină pandemie, valul 4 ne-a lovit rău, suntem într-o criză a prețului la energie, o criză care este și europeană și globală.

De lucru ar fi suficient pentru politicieni, să rezolve probleme. Dar ce s-au gândit unii politicieni? Să mai adauge o criză, a guvernării.

În acest fel, azi în Parlament a fost votată o moțiune de cenzură, deci guvernul a picat.

Politicienii s-au obșnuit să se arate cu degetul, sp se acuze de diferite lucruri. Oamenii nu știu ce să mai înțeleagă. E o situație complicată. Moțiunea a fost generată de politicieni cinici, unii purtând masca reformismului, alții clamând grija pentru români.

USR a fost în guvern, dar a plecat din guvern și a votat moțiunea alături de PSD. Astea sunt faptele, restul e demagogie.

Suntem în situația de a găsi o soluție, România trebuie să fie guvernată, vine iarna, e pandemie.

Este nevoie de soluții și e momentul pentru decizii mature. Pentru a da timp partidelor să găsească abordări mature și să vină cu ele, voi convoca consultări cu partidele abia săptămâna viitoare. Acum se cere maturitate și responsabilitate”, a spus Klaus Iohannis, marți.

Moţiunea de cenzură iniţiată de PSD a fost adoptată, astăzi, de Parlament.

S-au înregistrat 281 voturi "pentru" din cele 281 exprimate. Au fost prezenţi 318 parlamentari. Parlamentarii PNL, UDMR şi ai minorităţilor naţionale nu au votat.

Pentru a trece moţiunea era nevoie de 234 voturi favorabile.

"Parlamentul adoptă moţiunea de cenzură şi retrage încrederea acordată Guvernului, prin hotărârea Parlamentului României nr. 31 din 2020. Potrivit articolului 110 al. 4 din Constituţie, Guvernul al cărui mandat a încetat nu mai îndeplineşte actele necesare pentru administrarea treburilor publice până la depunerea jurământului de membrii noului Guvern", a anunţat preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

Mai multe articole despre:
klaus iohannis motiune motiune citu