MENIU

Klaus Iohannis, mesaj de condoleanțe la moartea fostului președinte italian Carlo Azeglio Ciampi

<p>Iohannis</p>

Președintele Klaus Iohannis i-a transmis sâmbătă omologului italian, Sergio Mattarella, un mesaj de condoleanțe, în urma decesului fostului șef de stat din Italia Carlo Azeglio Ciampi.

''Pro-european convins, susținător al introducerii monedei comune europene, președintele Carlo Azeglio Ciampi a promovat extinderea Uniunii Europene într-o perioadă în care România aspira să devină stat membru. A fost unul dintre susținătorii țării mele în toată perioada de negocieri și de pregătire pentru aderare, reafirmând, cu fiecare ocazie, sprijinul Italiei, în virtutea indestructibilelor legături istorice dintre români și italieni și a excepționalelor relații economice și politice bilaterale dezvoltate între România și Italia după 1990'', se arată în mesajul președintelui Iohannis.

Totodată, Klaus Iohannis a exprimat sincere condoleanțe, atât în nume personal, cât și în numele poporului român, pentru moartea președintelui Ciampi, ''personalitate remarcabilă a vieții politice italiene''.

În lunga sa carieră, Ciampi a fost președinte al Italiei, prim-ministru și guvernator al Băncii centrale și a jucat un rol cheie în adoptarea monedei euro de către țara sa, conform Agerpres.