MENIU

Iohannis, despre Legea referendumului: Nu sunt mulţumit. O trimit la CCR

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, la Blaj, că nu este nemulţumit de unele aspecte. "O voi trimite la CCR", a completat şeful statului.

Iohannis a mai spus că nu comentează achitările decise de ÎCCJ în cazul fostului premier Victor Ponta și în cazul fostului judecător CCR Toni Greblă.

„Nu pot să am în public nicio părere despre ce decizii ia sistemul de justiție. Știți foarte bine că am făcut două afirmații și am plăcerea să le repet. Am toată încrederea în justiția din România și sunt ferm convins că justiția trebuie să fie și să rămână independentă. În niciun caz nu voi accepta o imixtiune a politicului în actul de justiție.”, a spus Iohannis.

Întrebat dacă este la fel de mulțumit de activitatea DNA după valul de achitări, Iohannis a declarat: „Asta este cu siguranță o situație care trebuie analizată și în interiorul DNA, dacă s-au făcut sau nu greșeli, nu pot să mă pronunț asupra acestor chestiuni. Dacă se dorește o discuție la CSM, se poate, pentru că CSM răspunde de independența justiției și dacă este nevoie acolo trebuie purtate aceste discuții, nu în zona politicului”.

Întrebat dacă îi va cere scuze fostului premier Victor Ponta căruia i-a solicitat demisia, Klaus Iohannis a spus că „nu”.

Mai multe articole despre:
Legea referendumului CCR Klaus Iohannis