MENIU

KLAUS IOHANNIS: Crin Antonescu este supărat că nu mai este candidat la Președinție

<p>KLAUS IOHANNIS: Crin Antonescu este supărat că nu mai este candidat la Președinție</p>

Într-un interviu pentru REALITATEA TV, primarul Sibiului și candidatul ACL la Președinția României, vorbește despre relația sa cu Crin Antonescu, despre prioritățile sale ca președinte al României sau despre o epocă politică fără Traian Băsescu. 

"Am vorbit acum câteva zile cu domnul Antonescu, am avut o discuție telefonică, chiar bună. Eu sunt convins că până la urmă domnul Antonescu va intra în campania, asta nu înseamnă să urce pe scenă cu mine, sunt convins că prevala instinctul lui de liberal autentic. Crin Antonescu m-a invitat în PNL, nu e niciun secret. Cum nu e niciun secret că am lucrat împreună, că am vrut să ne prezentăm ca o echipă, dar probabil în această fază, domnul Antonescu este încă supărat că nu mai este președinte al PNL, că nu mai este candidat la președinție. Eu sunt convins că e o fază trecătoare. Eu oricum merg înainte și nu pot să-mi imaginez că domnul Antonescu nu va sprijini partidul". 

Nu am fost niciodată la Grivco, iar această chestiune a fost adusă în discuție de PSD pentru că ei nu ai idei. Guvernează după guvernare. Sunt atacuri. Eu am răspuns imediat. Ei au încercat prin cineva să inducă această temă. Categoric minte domnul Șereș. Habar n-am de ce face acest lucru, a primit temă de la cineva. Ce să caut eu la Grivco? Nu am avut nicio discuție cu domnul Voiculescu, nici în particular. Au fost discuții în parlament, cu politicienii relevanți, nu au existat discuții private sau particulare cu una din părți. 

Grațierea pentru politicieni corupți este inadmisibilă. Acel proiect de lege privind amnistia este într-un sertar al parlamentului, noi vrem să fie scos și să fie respins. Nu voi grația niciun politician condamnat pentru corupție. Este simplu. Trebuie să încetăm cu acest atac la democrație, cu legalizarea traseismului politic. 

Ce trebuie continuat din mandatele lui Băsescu

Statul de drept, unde s-au făcut progrese semnificative, trebuie garantat și consolidat. Al doilea lucru, la fel de valoros independența justiției, s-au făcut pași cu adevărat importanți. 

Este o aberație, o minciună. Nu acționez la comanda nimănui, dar proiectul politic pe care vreau să-l promovez este fără Băsescu. S-a încheiat acea etapă politică.