MENIU

Klaus Iohannis, la Congresul PPE. A anunţat poziţia României faţă de Europa cu mai multe viteze

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat la Congresul PPE de la Malta, că România nu susţine o Europă cu mai multe viteze. 

"Principalele noastre politici ar trebui sa fie indreptate spre ceea ce ne poate uni si spre evitarea unei Europe fragmentate. Asadar, Romania nu sustine o Uniune Europeana care ar putea sa duca la o crestere a diviziunilor sociale si economice intre statele membre. Noi nu consideram aceste scenarii ca fiind instrumente de aprofundare a cooperarii intre statele membre, tinand cont de faptul ca Uniunea se confrunta deja cu diviziune si neincredere intre membrii sai", a spus Klaus Iohannis, in plenul Congresului PPE.

El a adaugat ca Europa sa afla acum "intr-un moment de cumpana", fiind marcata de crize complexe "de o intensitate fara precedent":

"Atacurile teroriste, migratia, nationalismul, populismul, Brexit-ul si, mai mult decat orice, escaladarea euroscepticismului, au devenit provocari majore. (...) Viziunea noastra pentru viitorul proiectului european este clara: Romania isi doreste o Uniune Europeana puternica, unita si coeziva. Tara noastra a contribuit la consolidarea constructiei europene si va continua sa o faca, crezand cu tarie in valorile care ne unesc si care fac din noi o adevarata familie europeana: libertatea, democratia, pacea, securitatea, solidaritatea."

Mai multe articole despre:
România măsuri preşedinte decizii Klaus Iohannis