MENIU

CRIN ANTONESCU: KLAUS IOHANNIS a făcut deja o alegere când a acceptat să fie vicepremier

CRIN ANTONESCU: KLAUS IOHANNIS a făcut deja o alegere când a acceptat să fie vicepremier

KLAUS IOHANNIS. Preşedintele PNL, CRIN ANTONESCU, lasă să se înţeleagă că primarul Sibiului, KLAUS IOHANNIS, va alege funcţia de vicepremier şi va renunţa la mandatul său de ales local.

KLAUS IOHANNIS. "Victor Ponta a spus că agreează propunerile, că în special cu Klaus Johannis, crede că e o şansă venirea sa în Guvern. Nu am încercat să iau legătura cu domnia sa, pentru că nu există nimic în plus faţă de ieri. când se va întoarce în ţară, ne vom întâlni şi vom discuta aspecte procedurale privitoare la formula prin care KLAUS IOHANNIS va ocupa poziţia de vicepremier şi referitoare la calendarul învestirii. În legătură cu situaţia domnului Johannis ministru şi/sau primar, aici s-a dezvoltat o discuţie, nimeni nici Johannis nu au solicitat o ordonanţă de urgenţă Guvernului. Nimeni nu îşi pune în cap să ocolească legea, nici să o schimbe. În momentul în care Klaus Johannis va fi învestit ministru, va intra într-un regim legal în care va lua o decizie", a declarat CRIN ANTONESCU, la REALITATEA TV.

KLAUS IOHANNIS. "Lucrurile vor fi foarte clare, nu se va încălca sau eluda legea, prin decizia de ieri, domnul KLAUS IOHANNIS a făcut această alegere. Pentru mine în situaţia de faţă, este de luat în calcul ceea ce spune primul-ministru. În chestiunea unei remanieri, există un raport clar între partidul care deţine ministerul respectiv şi primul-ministru. Nu se ajunge la formele de conclav pe care le imaginează domnul Sârbu. Nimeni din PNL nu am spus că domnul Johannis vrem să fie vicepremier pe probleme de apărare. Până în acest moment, ministrul Finanţelor a fost vicepremier. Noi l-am propus pe domnul Johannis să fie ministru de Interne şi vicepremier. Fără nimic altceva. Cred că cel târziu marţi vom avea o nouă garnitură de miniştri, dacă va trebui să trecem prin Parlament. Dacă nu, atunci posibil şi luni, depinde şi de agenda preşedintelui Traian Băsescu", a adăugat preşedintele PNL, CRIN ANTONESCU.