MENIU

Klaus Iohannis: Nu cred că se poate introduce un prag la abuzul în serviciu

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că în opinia sa, nu se poate introduce un prag la abuzul în serviciu. Anunţul vine după ce Guvernul a transmis Curţii Constituţionale să respingă contestaţia făcută de fosta soţie a lui Liviu Dragnea. Preşedintele a mai spus că el consideră că alegerile din 2009 nu au fost fraudate, dar a punctat că aceaastă comisie de anchetă pentru investigarea alegerilor este un exerciţiu democratic. "După parearea mea, alegerile nu au fost fraudate", a spus preşedintele, adăungând că nu ar merge la audieri, întrucât nu ar avea ce să le spună membrilor comisiei.

La Cotroceni, Klaus Iohannnis spus că nu este de acord si nici nu considera posibila introducerea unui prag valoric in ceea ce priveste infractiunea de abuz in serviciu.

"Cred ca nici nu este bine sa se stabileasca un prag si nici nu cred ca se poate introduce un prag. Abuzul in serviciu ori s-a comis, ori nu s-a comis. Or, daca s-a comis, atunci judecatorul va putea sa evaluze. (Stabilirea unui prag) ar fi arbitrara si nu cred ca ar ajuta", le-a declarat Iohannis reporterilor, la Palatul Cotroceni.

Mai multe articole despre:
alegeri măsuri decizii 2009 Klaus Iohannis