MENIU

Klaus Iohannis: De la partenerii europeni primesc semnale din cele mai încurajatoare

Candidatul ACL la Președinția României, Klaus Iohannis a declarat, vineri, la un miting, în Piața Mare a Sibiului, că a primit, până acum, de la partenerii europeni "semnale din cele mai încurajatoare și bune", informează Agerpres.

Astfel, în cadrul acestui miting, ministrul de stat al Afacerilor Interne, Construcțiilor și pentru Infrastructură al Landului Bavaria (Germania), Joachim Hermann, a afirmat că îl susține pe Klaus Iohannis, în cursa prezidențială, precizând, însă, că această susținere este din partea partidului pe care îl reprezintă — CSU (ramura bavareză a CDU, formațiunea populară a cancelarului Angela Merkel n.r.), nu din partea Guvernului german.

Întrebat dacă l-ar vota pe Klaus Iohannis președinte al României, dacă ar avea cetățenie română, oficialul bavarez a răspuns: "Bineînțeles".

Klaus Iohannis, alături de lideri locali ai ACL, dar și din formațiunea pe care a condus-o foarte mulți ani, Forumul Democrat al Germanilor din România, este prezent, vineri după-amiaza, la un miting cu peste 10.000 de persoane, în Piața Mare a Sibiului, ultima mare acțiune electorală a ACL din campania pentru primul tur al prezidențialelor.