MENIU

Klaus Iohannis, cu nervii întinși la maximum la Bruxelles. Imaginile au fost făcute publice

Preşedintele Klaus Iohannis a fost din nou deranjat, într-o deplasare oficială. De data asta, nu pentru că nu a avut cine să îi ţină paltonul sau pentru că haina era deja în avion, ci pentru că, în timpul conferinţei de presă de la Bruxelles, s-a aprins din senin un televizor şi a sunat un telefon, informează Realitatea TV. 

Klaus Iohannis a aşteptat până când problema a fost rezolvată, apoi şi-a reluat discursul, pe care, însă, l-a întrerupt din nou, atunci când telefonul unui jurnalist a început să sune, deşi trebuia să fie pus pe modul silenţios.

Şeful statului a mai fost deranjat de presă şi în trecut. În 28 ianuarie, la consultările cu UNPR, jurnaliştii au întârziat cinci minute, pentru că înregistrau declaraţiile liberalilor. Klaus Iohannis, care aştepta deja în sala de şedinţe, i-a apostrofat.

Episodul 'paltonul' este, însă, cea mai celebră ieşire nervoasă a lui Klaus Iohannis. S-a întâmplat la Paris, în 10 februarie. Continuarea a avut loc două săptămâni mai târziu, la plecarea spre Berlin. Klaus Iohannis nu a ieşit din aeroport până când ofiţerii SPP nu i-au adus haina, aflată deja în avion.

Cea mai recentă deplasare la Bruxelles, la Consiliul European, a mai adus o premieră în cazul lui Klaus Iohannis: a mers la summit cu soţia. Un lucru cel puţin neobişnuit, pentru că ceilalţi liderii europeni se duc în Belgia singuri, iar fostul preşedinte, Traian Băsescu, făcea la fel.