MENIU

Klaus Iohannis a fost primit de președintele israelian Reuven Rivlin. Ce au discutat cei doi

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit de omologul său israelian, Reuven Rivlin, cu ocazia vizitei pe care o efectuează în Israel.

Primirea a avut loc la reşedinţa oficială a preşedintelui Statului Israel - Beit HaNassi din Ierusalim.

Reuven Rivlin i-a mulţumit lui Klaus Iohannis pentru această vizită.

"Este plăcerea mea. Vă mulţumesc pentru această primire", a replicat Iohannis.

Preşedintele israelian a evocat relaţiile apropiate cu România. "Nu trebuie să luăm avionul ca să ajungem în România, putem înota până acolo. Nu este o distanţă mare. Nu e un efort ca să ajungi în România. Putem să spunem că suntem foarte apropiaţi nu numai în privinţa istoriei, ci natura oamenilor este asemănătoare", a spus Reuven Rivlin.

Potrivit Adinistraţiei Prezidenţiale, întâlnirea  avut loc în contextul în care cele două state împlinesc, în 2020, 72 de ani de relaţii diplomatice neîntrerupte, bazate pe dialog politic şi bună colaborare, la care contribuie şi rolul deosebit al comunităţii israelienilor originari din România care trăiesc în Israel.

”Subiectele abordate în cadrul întrevederii au vizat relaţia bilaterală dintre România şi Israel, demersurile ţării noastre în direcţia combaterii antisemitismului, xenofobiei şi intoleranţei, precum şi teme de interes comun de pe agenda regională şi internaţională. Preşedintele Klaus Iohannis a mulţumit omologului israelian pentru invitaţia de a participa la lucrările Forumului, reafirmând angajamentul ferm al României şi al său personal pentru combaterea antisemitismului, rasismului şi xenofobiei”, a transmis Administraţia Prezidenţială.

Mai multe articole despre:
klaus iohannis reuven rivlin