MENIU

Kelemen Hunor: Ponta va rămâne la Palatul Victoria cât timp va avea susţinerea PSD

<p>Kelemen Hunor</p>

Liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat, marţi, că Victor Ponta va rămâne la Palatul Victoria atât timp cât va avea susţinerea PSD, precizând că opoziţia nu are voturi pentru o moţiune de cenzură, iar susţinerea Uniunii depinde de textul acesteia şi de componenţa viitorului Cabinet.

Întrebat, la Gândul Live, cât îl vede pe premierul Victor Ponta rămânând la conducerea Executivului, Kelemen Hunor a răspuns: "Cât va avea majoritate în Parlament. Eu nu văd în acest moment că ar avea vreo problemă în ceea ce priveşte susţinerea parlamentară. Până când va vea susţinerea PSD-ului şi sigur coaliţia în jurul PSD-ului va rezista. Va sta la Palatul Victoria şi până în 2016 dacă va exista această majoritate".

El a argumentat că, privind la aritmetica parlamentară, nu există motiv de emoţii în ceea ce priveşte această susţinere.

"Eu am văzut la învestitura Guvernului, patru sau mă rog ce număr poartă acest Cabinet, a avut mult peste jumătate plus unu, mult peste numărul parlamentarilor din coaliţie, e adevărat că am dat şi noi un vot, dar şi peste voturile noastre au fost voturi din PNL, din PDL, din PMP, nu ştiu de unde pentru că n-am de unde să ştiu, dar aritmetic trebuia să vină şi din altă parte pentru că altfel n-avea cum să aibă aproape 400 de voturi", a susţinut preşedintele UDMR.

Citeşte mai mult pe mediafax.ro

Mai multe articole despre:
guvern Victor Ponta premier