MENIU

Kelemen Hunor: Nu credem că o amendare a Constituției mai poate fi posibilă până în 2016

<p>Kelemen Hunor</p>

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că până la alegerile din 2016 o amendare coerentă a Constituției nu mai este posibilă.

"Legat de Constituție, noi considerăm că în această sesiune, în acest an, până la alegerile din 2016 o amendare a Constituției, o amendare coerentă, substanțială, nu mai este posibilă. Discuțiile pot fi continuate în comisie, dar noi nu credem că se poate ajunge în Parlament la două treimi sau la trei pătrimi în acest an, în această perioadă", a spus Kelemen Hunor, după consultările reprezentanților UDMR cu președintele Iohannis. El a arătat că speră că observațiile UDMR vor fi luate în considerare referitor la legea finanțării partidelor politice și legea finanțării campaniilor electorale. Liderul UDMR a precizat că în ceea ce privește legea alegerilor locale UDMR susține alegerea primarilor dintr-un singur tur de scrutin și alegerea președinților consiliilor județene în mod direct.

"Putem accepta și alegerea președintelui de către Consiliul Județean. Din punctul nostru de vedere, nu are o miză importantă modalitatea cum sunt aleși președinții consiliilor județene. Eu recunosc că la o adică alegerea președinților în interiorul consiliilor și de către consiliu, din punctul nostru de vedere ar însemna câteva avantaje eventual, dar nu acest lucru este important, important este să fie o administrație publică funcțională și bine gândită", a arătat Kelemen Hunor, scrie Agerpres

Mai multe articole despre:
Constituţie UDMR preşedinte decizii Kelemen Hunor