MENIU

Ivan: Mă interesează lămurirea statutului meu în partid. O voi face la prima întâlnire cu Dragnea

Europarlamentarul PSD, Cătălin Ivan, a afirmat, luni, în cadrul unei intervenții telefonice, la Realitatea TV, în contextul în care președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, declara, zilele anterioare, că l-ar putea reprimi în PSD, că s-a creat o confuzie, pricinuită de dizolvarea conducerii Organizației PSD Sector 1, al cărei președinte era. În acest sens, Ivan a subliniat faptul că singurul lucru care îl interesează este lămurirea statutului său în cadrul PSD.

"Eu sunt membru de partid pentru că nu am plecat niciodată din PSD, oricâte oferte aș fi avut din altă parte și oricât de onorante ar fi fost. În al doilea rând, statutul spune că sunt membru, până nu încalc statutul partidului, sunt membru de partid. S-a făcut acea confuzie legată de decizia PSD sector 1: șase oameni s-au întâlnit și au hotărât să mă dea afară. Cred că de aici e confuzia, dar o vom lămuri la prima întâlnire. Am înțeles că Liviu Dragnea a zis că vom avea o astfel de discuție, să lămurim statutul meu în partid. O aștept cu nerăbdare. S-au spus multe după pierderea alegerilor. Eu, la rândul meu, am spus multe. Era un moment decisiv pe care am considerat că PSD trebuie să îl gestioneze altfel. Au fost multe deciziii importante pe care PSD nu le-a luat. Trebuie să ne pregătim pentru alegerile din 2016 și cred că astfel de discuții nu își mai au locul.

Din declarația domnului Dragnea, am înțeles că își dorește să aducă alături, în pregătirea alegerilor pentru 2016, pe absolut toți cei care pot să contribuie la câștigarea alegerilor. Bineînțeles că sunt pentru, nu văd de ce nu aș contribui ca parlamentar PSD.

Pe mine mă interesează doar lămurirea statutului meu în partid, confuzia creată de acest Tudorache de care probabil nu ați auzit foarte multe. Am renunțat la funcții, am avut multe funcții importante și am renunțat singur. Eu am cerut să nu mai fiu purtător de cuvânt, șeful PSD delegat în Parlamentul European. Nu funcțiile mă interesează, ci să fiu în partid și să activez. Nu am avut o discuție cu domnul Dragnea, dar nici nu mă poate deranja. Mă bucur că a revenit la sentimente mai bune și vom avea acea discuție.

Bineînțeles că, din moment ce e singurul candidat la congres, e clar că va câștiga aceste alegeri și se gândește la o strategie pentru a câștiga alegerile de anul viitor. Nu am nicio miză, pe termen scurt, nici în partid, nici în funcții de primar, de consiliu județean. Nu mă interesează nicio candidatură", a declarat Cătălin Ivan. 

Mai multe articole despre:
PSD Liviu Dragnea Cătălin Ivan