MENIU

Iulian Iancu, propus de Ponta pentru o funcție înaltă la Bruxelles, a fost respins

Deputatul PSD Iulian Iancu nu a fost votat miercuri la Bruxelles pentru una dintre cele trei posturi vacante in Consiliul de Administratie al Agentiei Europene pentru Cooperarea Autoritatilor de Reglementare in Energie (ACER), pentru care fusese propus de Victor Ponta, conform unor surse citate de hotnews.ro.

Au fost votati, insa, candidatii altor state: din Polonia, Marea Britanie si Cipru (membri permanenti) si din Danemarca, Letonia si Spania (membri supleanti). Propunerea Romaniei pentru functia de membru in Consiliul de Administratie al ACER a fost facuta in octombrie de fostul premier Victor Ponta si de fostul ministru al energiei Andrei Gerea.

Pana acum, reprezentantul Romaniei in ACER a fost Razvan Nicolescu, fost ministru al energiei si fost director la OMV Petrom, insa mandatul acestuia expira in ianuarie 2016. 

Iulian Iancu era descris in telegramele Wikileaks de colegul sau de partid, Georgian Pop, drept "controlat de Gazprom". Tot Georgian Pop spunea, citat de oficialii americani intr-o telegrama publicata de HotNews.ro, ca Iulian Iancu "va sustine South Stream si propunerile Rusiei pentru instalatii de depozitare a gazului in Medias, Moldova si Bucuresti", mai scrie hotnews.ro.

Mai multe articole despre:
PSD Iulian Iancu Victor Ponta