MENIU

Liderii Coaliției n-au ajuns la un rezultat privind comasarea alegerilor. Ce condiție pune PSD?- SURSE

Liderii Coaliției ar trebui să ia o decizie finală privind calendarul alegerilor

Liderii Coaliției n-ar fi ajuns la o înțelegere privind comasarea alegerilor, după discuțiile purtate luni în biroul premierului Ciolacu. Potrivit unor surse apropiate discuțiilor, citate de Realitatea Plus, PSD ar fi condiționat comasarea de stabilirea unui calendar precis al tuturor alegerilor, pentru a evita varianta ca după comasarea din vară, între europarlamentare și locale, PNL să nu mai dorească și comasarea din toamnă, între prezidențiale și parlamentare.

UPDATE - Liberalii se vor reuni marți, 13 februarie, într-o ședință. Aceasta va avea loc începând cu ora 19.00.

Singurul lucru cunoscut până în prezent este data alegerilor europarlamentare. Acestea  au fost stabilite la nivel european în 9 iunie.

Știrea inițială

Negocierile s-au purtat în legătură cu un pachet care să prevadă atât comasarea alegerilor cu o eventuală alianță pe termen lung între cele 2 partide. O variantă ar fi comasarea alegerilor europarlamentare din iunie cu cele locale, dar sursele citate de Realitatea Plus au sugerat că social-democrații ar pune condiția să fie ori dublă comasare, ori deloc.

Aceleași surse indică faptul că PSD ar accepta suprapunerea primului tur al prezidențialelor cu alegerile parlamentare.

Nicolae Ciucă: „PNL trebuie să aibă propriul candidat la alegerile prezidențiale”


Pe de altă parte, liderii Coaliției n-ar renunța nici la scenariu de împărțire, pe termen lung, a celor mai importante funcții din stat -președinte, premier, primar general și comisar european, cu o rocadă între cele 2 partide la viitorul ciclu electoral.

În ceea ce privește lupta pentru Palatul Cotroceni, PSD și PNL ar urma să facă o serie de sondaje, după europarlamentare și n-ar fi exclusă nici varianta unui candidat unic, dar din afara celor 2 partide, potrivit Realitatea Plus.