MENIU

Ion Cristoiu, despre criza refugiaţilor: Vin să caute un loc să doarmă sau vor viaţă ca în Germania?

<p>Ion Cristoiu</p>

Jurnalistul Ion Cristoiu a declarat în exclusivitate la Realitatea Tv că principala problemă în criza imigranţilor este identificarea motivelor pentru care aceştia vor să vină în România. Mai exact, dacă vor să caute temporar un loc în care să doarmă sau dacă de fapt, vor să nu mai plece din ţara naostră. Jurnalistul a mai subliniat că refugiaţii nu vor avea în România o viaţă ca în Germania şi a susţinut că în opinia sa, aceştia sunt "imigranţi cu pretenţii".  

Cristoiu a precizat că în opinia sa, dacă refugiaţii vor veni în România, nu se vor mai întoarce în ţările lor:

"Oamenii aceştia vin în corturi ca sa stea în corturi până se rezolvă problema sau rămân aici? Părerea mea este că nu se intorc. Ei sunt nişte refugiaţi cu pretenţii. Imaginaţi-vă că dacă nu vor avea pâine cu unt, sau daca vor fi obligaţi sa învete limba romana, iar biata Romanie, care are oricum imagine de tara intolerantă, se va trezi într-o campanie tâmpită. Noi nu ştim daca oamenii vin să caute un loc să doarmă sau vin pentru o viaţă ca în Germania. Nu nu putem să le oferim o viaţă ca în Germania(...) La împartirea cotelor nu se ţine cont doar de PIB(...) Toate articolele din presa internaţională arată că acest val nu a fost provocat acum, tot acest val a fost creat pentru că Germania a zis ca îi primeşte. Merkel a zis veniţi că vă primim cu pâine şi ciocolata, dar apoi, Germania spune că păstrează 30 000 şi restul ni-i dă nouă. Încă o dată, hai să discutăm fără propagandă. România nu a bombardat Libia, nu a vrut să îl răstoarne pe Bashar al Assad", a mai punctat jurnalistul.

Ion Cristoiu a mai sublinat că în opinia sa, Germania a încălcat Legea Schengen, după ce 2000 de refugiaţi au putut întra în ţară:

"Dar incă o dată Germania a încalcat o lege, Legea Schengen, daca noi ne ducem, un poliţist de frontieră se uită 10 minute la noi(...)Au venit 2000 de oameni, au intrat în Germania, dar vă rog să spuneţi că s-a schimbat legea. Adica Cristoiu care vine singur nu poate să intre iar aia 1000 pot să intre. Eu va propun să mergem în Schengen câte 1000".

Totodată, jurnalistul a mai criticat Germania pentru faptul că iniţial a spus că va primi 800 000 de imigranţi, după care i-a revenit doar 30 000, iar restul au fost împărţiţi între restul ţărilor UE.

"Staţi un pic, Germania este cea care i-a chemat, foarte frumos. E frumos, ii primesc cu ursuleti, balonase, ăia strigă "Merkel te iubim", nu strigă "Ponta te Iubim", dupa care Germania spune luati-i voi, după ce a spus iniţial că va lua 800 000(...) Eu sunt convins ca nu putem să nu luăm imigranţi", a încheiat Cristoiu.