MENIU

ION CRISTOIU: Ponta începe campania printr-o schimbare de atitudine faţă de Băsescu

Ion Cristoiu

Jurnalistul Ion Cristoiu a comentat, la Realitatea TV, declaraţia premierului Victor Ponta conform căreia este pregătit să candideze la alegerile prezidenţiale.

"Victor Ponta îşi începe campania pentru prezidenţiale printr-o spectaculoasă schimbare faţă de Traian Băsescu. Evenimentul unu al acestei zile şi al timpului din urmă este declaraţia lui Victor Ponta că va candida. A făcut nuanţe, dacă colegii îl sprijină. E clar. În 2004, cam pe vremea asta, anunţa Năstase candidatura. Avem un lucur foarte clar: Victor Ponta este candidatul PSD la prezidenţiale. Sigur, urmează procedurile cu desemnarea. Dar este foarte clar. Şi dacă mai aveam vreo îndoială, ea este spulberată de schimbarea de atitudine faţă de Traian Băsescu. Ponta are ca proiect un altfel de preşedinte, unul înţelept. Un preşedinte înţelept nu poate să înjure un alt preşedinte. El nu poate intra în campanie spunând "Jos Băsescu!", a spus Cristoiu.

Jurnalistul a subliniat că încă din vara lui 2013, PSD şi Ponta duc o campanie pentru prezidenţiale.

"Eu atrag atenţia că, în vara lui 2013, de când s-a prins Crin Antonescu, PSD şi Ponta duc o campanie prezidenţială cum rar am întâlnit de bine pusă la punct. Campanie cu strategii, cu puneri la cale. Nu e ca la opoziţie, de azi pe mâine. Foarte multe dintre gesturile lui Victor Ponta fac parte din o substituire a preşedintelui Băsescu în imaginarul colectiv. Nu au nicio treabă cu funcţia de premier", a mai spus Cristoiu.