MENIU

Ion Cristoiu: Manualul digital, O DIVERSIUNE în stilul lui Victor Ponta

Ion Cristoiu: Manualul digital, O DIVERSIUNE în stilul lui Victor Ponta

Jurnalistul Ion Cristoiu a comentat, la Realitatea TV, situaţia dramatică în care se află învăţământul românesc la început de an şcolar. "Ponta trebuia să îşi dea demisia sau să îl dea afară pe ministrul învăţământului", a spus Cristoiu.

"M-a surprins cât de repede a muşcat presa din această diversiune stil Victor Ponta la îndemnul consilierilor diversionişti. Victor Ponta a vorbit de manual digital. Am o rugăminte. Să ne sune să ne spună cum arată un manual digital, un abecedar digital. Poate fi pe tabletă. Deci fiecare copil primeşte o tabletă sau un e-reader. Numai că el minte pentru că e vorba de faptul că ministerul nu a tipărit abecedarele clasice. La manualele digitale, este vorba de un progrămel care e pus pe CD ajutător manualului. Învăţătoarea pune CD-ul. Copiii care au internet şi tabletă pot descărca de pe site-ul ministerului acel progrămel. E o escrocherie. Nu e vorba despre niciun manual digital cum toată lumea a spus. Copilul nu a primit azi abecedarul. Eşecul guvernului Ponta e că abecedarul, spre deosebire de alţi ani, nu s-a tipărit. Ca să ne aiurească astăzi, a aruncat gogoaşa cu manualul alternativ. Nu există manual digital. Avem de-a face cu un eşec catastrofal al aşa-zisei administraţii Ponta. Guvernarea Ponta e prima guvernare pesedistă care nu administrează. Este inadmisibil să înceapă şcoala şi să nu fie tipărite abecedare. Elevii nu au găsit pe bancă abecedarul şi cei din clasa a II-a manualele. Din acest punct de vedere, Ponta trebuia să îşi dea demisia sau să îl dea afară pe ministrul învăţământului", a spus jurnalistul.

"Domnul Procopie să ne arate manualul digital pentru că, aşa cum ne-a prezentat Ponta ca diversiune, elevii aşteaptă peste 10 zile să primească o tabletă", a mai declarat Cristoiu.

Cristoiu a comentat li episodul în care Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, i-a dedicat un moment poetic lui Ponta.

"În primul rând e o poezie proastă. În al doilea rând, domnul Victor Ponta, deşi nu are vârsta lui Ceauşescu şi nu a făcut nimic, se bucură de un cult al personalităţii care îl face mai ridicol pe el decât cei care îi fac cultul personalităţii. Probabil că îi place", a mai spus Cristoiu.