MENIU

Ion Cristoiu: În primării s-a constituit o reţea care te boicotează dăcă eşti cinstit

<p>Ion Cristoiu</p>

Jurnalistul Ion Cristoiu a afirmat în cadrul emisiunii Realitatea TV Jocuri de Putere că a în cadrul primăriilor din România s-au constituit anumite reţele care ori te boicotează dacă eşti cinstit, ori îl face să fie unul de-al lor.

"Presupunând că în această maşinările vine un mucenic sfânt, acela nu va putea face nimic dacă reţeaua îl va boicota", a spus Ion Cristoiu.

Acesta a explicat că este nevoie ca aceste reţeţe din primării să fie demantelate. "Indiferent cineva va veni, această maşinărie îl va omorî, nu îl va lasă să facă nimic sau îl va face unul de-al lor. Problema este că la primării s-a constituit o reţea care te boicotează dăcă eşti cinstiti", a explicat jurnalistul.

Bucureştiul, un oraş urât

Legat de modul în care arată Bucureştiul din punct de vedere arhitectural, Ion Cristoiu a precizat că "este un oraş urât".

"I-am propus lui Sorin Oprescu să facă pentru fiecare monument istoric plăcute pe care să scrie ce reprezintă, aşa cum este în Paris. I-a spus că nea Marin se plimbă pe stradă, mai citeşte, mai învaţă puţină istorie", a afirmat jurnalistul, adăugând că vina pentru că Bucureştiul este un oraş urât nu doar din cauza lui Sorin Oprescu, ci şi a celorlalţi primari.

"Bucureştiul a fost victima capitalismului sălbatic", a precizat acesta, adăugând că putem vedea exact cum s-a manifestat capitalismul într-o ţară sub-dezvoltată.

"Bucureştiul nu este un oraş gândit. Ar fi trebuit să avem, aşa cum au şi marile oraşe europene, clădiri ultramoderne, care să te uimească prin îndrăzneală. Clădirile noastre sunt plate", a continuat Ion Cristoiu.

Conform acestuia, şi bucureştenii sunt într-un anumit fel vinovaţi pentru situaţia în care se află Capitala. "Niciun primar nu a câştigat cu vreun proiect, ci a câştigat pentru că face parte dintr-un partid", a mai afirmat jurnalistul.