MENIU

Ion Cristoiu, dezvăluiri din culisele interviului cu Traian Băsescu

Jurnalistul Ion Cristoiu a declarat la Jocuri de Putere că interviul de luni, de la B1TV cu Traian Băsescu a fost unul foarte greu, adăugând că a mai stat aproape o oră, după emisine, cu fostul președinte să dezbată ce au discutat. Jurnalistul a mai precizat că la jumătatea interviului, Băsescu i-a spus că ar fi vrut să plece. Cristoiu a mai adăugat că în opinia sa, copiii politici ai lui Băsescu vor să îl pună pe fostul șef de stat într-o poziție dificilă, prin anchetarea și arestarea Elenei Udrea.

”A fost o emisiune infernală, am mai stat cu Traian Băsescu mai puțin de o oră, am ajuns acasă, a reușit un lucru extraordinar, mi-a imbibat haina de fum, eu fumez pipă electronică, soția nu mai fumează. Am ajuns acasă și m-am culcat pe la 12 fără un sfert, eu care mă culc pe la 1.30-2.00, eram foarte obosit. A fost foarte grea emisiunea, a demarat greu, groaznic, el era și.. Traian Băsescu este foarte slab când nu îi pui întrebări incomode, eu îl știu deja, lui îi plac de astea, să îi zici, să îi faci, de astea. Vă fac o dezvăluire, în pauză mi-a zis că pleacă, că e mult, că nu mai stă o oră jumătate. M-a întrebat ce am, că vedea că eu nu... explicația este simplă, la mine este o chestie de chimie, iar eu nu mai făcusem interviuri cu Orcan. Eu cu dumneavoastră fac.. E o chimie, eu cu Orcan nu am mai facut emisiuni, am zis să nu îl deranjez,că este emsiunea lui, am stat în expectativă. Iar apoi, în pauză, m-a întrebat Traian Băsescu ”Ce aveți maestre, sunteți obosit, bolnav?”. Și nu i-am zis că nu s-a făcut chimia, dar apoi, dându-mi seama că se duce dracului, în sensul ăsta, nu era de vină Traian Băsescu. Eu am avut interviuri istorice cu Traian Băsescu, inclusiv cel în care l-am întrebat dacă zvonurile despre o relație cu Elena Udrea nu îl deranjează. Și mi-a dat un răspuns extraodinar: ”Dar ce vreți, să chemați cinematografia să vadă că sunt cu soția?Foarte important pentru analiști, a venit cu tema justiției cu notițe, a venit sa spuna, cu această temă”, a spus Ion Cristoiu.

Jurnalistul a mai precizat că, în opinia sa, anchetarea și arestarea Elenei Udrea vizează punerea lui Băsescu într-o poziție infernală: ”Eu cred că a fost o operațiune care nu il vizează pe el, ci vizează sa il puna pe el intr-o poziție infernală. Totuși public, el o apără pe Elena Udrea(..) Eu în cazul Elenei Udrea, am avut impresia că undeva se încearcă o provocare a lui, să îl pună într-o poziție dificilă”. 

Întrebat de Rareș Bogdan cine vrea să îl pună într-o poziție dificilă, Cristoiu a precizat: ”Copiii lui politici, e mai complicat, domnule...”