MENIU

Iohannis: Scenariul lui Antonescu cu demisia sa şi a altora nu va ajunge să fie pus în practică

Iohannis: Scenariul lui Antonescu cu demisia sa şi a altora nu va ajunge să fie pus în practică / Foto: MEDIAFAX

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, afirmă că organizaţiile partidului sunt "suficient de motivate" pentru a obţine un rezultat bun la alegerile europarlamentare, astfel încât scenariul prezentat de Crin Antonescu cu demisia sa, dar şi demiterea altora "nu va ajunge să fie pus în practică".

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, cum comentează declaraţia liderului PNL, Crin Antonescu, care a afirmat că va demisiona dacă PNL obţine sub 20% la alegerile europarlamentare şi a răspuns că el a înţeles altceva din respectiva afirmaţie.

"Am auzit ce a spus şi nu a spus chiar aşa. Este o traducere liberă după un pasaj pe care l-a formulat domnul Antonescu. Aşa am înţeles eu ca simplu prim-vicepreşedinte”, a răspuns Iohannis.

Acesta a explicat că un rezultat slab la alegerile europarlamentare ar fi "un semnal de alarmă" care ar duce la demiteri în rândul partidului şi abia "dacă va mai fi cazul" se va ajunge la demisia lui Crin Antonescu.

"Ar însemna un semnal de alarmă şi, dacă va fi să cadă capete, prima dată vor cădea ale altora şi apoi se va retrage domnul preşedinte, dacă va mai fi cazul. Nu va fi cazul. După părerea mea nu se va ajunge la aşa ceva fiindcă organizaţiile sunt suficient de motivate, toată lumea va încerca să convingă un număr suficient de alegători. Nu cred că vom ajunge în această situaţie să începem să decapităm organizaţii, partid sau aşa mai departe. Este un scenariu care nu va ajunge să fie pus în practică”, a afirmat Iohannis.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că în situaţia în care liberalii vor înregistra un scor sub 20% la alegerile europarlamentare îşi va prezenta demisia din funcţie, dar nu înainte de a-i schimba "şi pe alţii".

Antonescu a declarat, la Adevărul Live, că obiectivul PNL la alegerile europarlamentare este să obţină un scor electoral de 25%, însă se poate considera că partidul şi-a atins obiectivul dacă ar obţine un scor între 23 şi 24 la sută din opţiuni. El a fost întrebat ce se va întâmpla dacă PNL obţine sub 20% din voturi.

"Dacă luăm sub 20 ... nici nu vreau să analizez aşa ceva. (...) Sub 20 ar fi foarte rău şi ar genera schimbări foarte serioase", a declarat liderul PNL.

Antonescu a fost întrebat dacă şi-ar prezenta demisia din fruntea PNL într-o astfel de situaţie. "Nu înainte de a-i schimba şi pe alţii", a răspuns preşedintele PNL.

Ulterior, el a confirmat din nou că îşi va prezenta demisia de la conducerea partidului în cazul unui scor sub 20%.

Mai multe articole despre:
Crin Antonescu Klaus Iohannis demisie Antonescu