MENIU

Iohannis: Ponta este foarte belicos în ultima vreme. L-am invitat marți la o discuție

Șeful statului, Klaus Iohannis, a declarat, luni seară, la Palatul Cotroceni, întrebat despre declarația lui Victor Ponta potrivit căreia șeful statului merge la Bruxelles ca "surda-n horă", că premierul "este foarte belicos în ultima vreme" și, probabil, "crede că oamenii uită că e judecat penal pentru fals în înscrisuri, complicitate la evaziunea fiscală și spălare de bani". În acest context, Iohannis a punctat că l-a invitat, marți, pe Victor Ponta la o discuție.

"Eu îmi fac treaba, dar în ceea ce privește afirmațiile făcute de prim-ministru, dl Ponta este foarte belicos în ultima vreme și impresia mea este că prin această atitudine crede că oamenii uită că este judecat penal pentru fals în înscrisuri, complicitate la evaziune fiscală și spălare de bani", a afirmat Iohannis. 

Întrebat dacă a discutat cu premierul după ce s-a întors de la Bruxelles, șeful statului a răspuns afirmativ:

"Am vorbit la telefon și l-am invitat pentru mâine la o discuție".

Reamintim că premierul Victor Ponta i-a răspuns, luni, președintelui Klaus Iohannis care l-a acuzat că nu s-a consultat cu domnia sa, înainte de a face declaraţiile de la Sofia, prim-ministrul afirmând că cineva trebuie să facă publică poziţia României, în condiţiile în care ”preşedintele nu face nimic” şi tace la Bruxelles ca ”surda-n horă”.

”Problema nu este ce spune domnul Iohannis, ci problema este că nu face nimic. Domnul Iohannis merge la Bruxelles şi tace, se întoarce de la Bruxelles şi tace. Ştiţi vorba aceea, ca surda în horă (...) Interesul meu este ca politicile noastre să fie eficiente şi cunoscute”, a declarat, luni, Victor Ponta, potrivit Mediafax.ro.

Premierul a mai spus că nu avea nevoie de mandat ca să se întâlnească cu ceilalţi prim-miniştri:

"Dacă n-ar fi de râs, ar fi plâns... De fiecare dată domnul Băsescu îi întinde o capcană, iar domnul Iohannis, fiind doar arogant şi nimic altceva, cade în capcană. Mandat să ce, să mă întâlnesc cu ceilalţi prim-miniştri? Păi ce, sunt viceprimar la Sibiu să-i cer mandat? Mă întâlnesc cu ceilalţi prim-miniştri când cred eu că e bine, mai ales că mă întâlnesc pentru binele României".

"Restul, cred că domnul Iohannis habar n-are ce am vorbit noi la Sofia (...) S-a dus ca surda la horă şi, cum s-a dus, aşa s-a şi întors", a adăugat Ponta.

Preşedintele Klaus Iohannis declara, duminică, la Arad, despre afirmaţiile premierului Victor Ponta privind o poziţie comună a României, Bulgariei şi Serbiei în cazul închiderii frontierelor, că prim-ministrul nu l-a consultat, nu a avut mandat să angajeze România şi s-a ”plimbat până la Sofia”.

Mai multe articole despre:
Bruxelles Victor Ponta Klaus Iohannis