MENIU

Iohannis: PNL nu numai că nu își dorește, dar nu a luat niciodată în considerare refacerea USL

Candidatul ACL la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis, a declarat, joi seară, la emisiunea Jocuri de Putere, moderată de Rareș Bogdan, că Partidul Național Liberal ”nu își dorește și nu a luat niciodată în considerare refacerea USL”, după alegerile prezidențiale, contrar celor declarate de președintele Traian Băsescu.

”Nici nu știm cum să mai clasificăm aceste declarații ale președintelui. Nu a existat niciodată, la noi, intenția după ce ne-am despărțit de PSD, să refacem USL. Cred că a făcut o mică confuzie. Există acea fantomă de partid care nu știu dacă există sau nu există a domnului Călin Popescu Tăriceanu, care și-ar dori acest lucru. Alianța Creștin Liberală, din motive tehnice, nu numai că nu își dorește, dar nu a luat niciodată în considerare refacerea USL”, a subliniat liderul PNL.

Întrebat ce părere are despre acuzaţiile candidatului PSD la adresa sa, potrivit cărora, în cadrul mitingului de la Cluj, candidatul ACL ar fi declarat că "cerem votul ardelenilor împotriva moldovenilor şi oltenilor", Iohannis a răspuns:

”Este o minciună și îmi doresc ca, împreună, să facem România lucrului bine făcut. Îmi doresc și voturi ardelenilor, muntenilor, moldovenilor, dobrogenilor. Niciodată n-am spus așa ceva, ca ardelelenii să voteze împotriva oltenilor sau ceva de tipul aceasta. Nu a spus nimeni vreodată ca ardelenii să voteze împotriva oltenilor. Cred că acestui domn Ponta i se dau jumătăți de ziar, pe care le citește și după care, își face un speech. Pot să îl acuz public, în emisiunea dumneavoastră, de dezinformare”, a spus Klaus Iohannis.