MENIU

Iohannis: Parteneriatul strategic cu SUA rămâne un pilon esențial al politicii externe a României

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, în cadrul discursului susținut la reuniunea anuală cu ambasadorii acreditaţi la Bucureşti, că parteneriatul strategic cu SUA, apartenența la NATO și UE rămân "pilonii fundamentali pe care se construiește politica externă a României". 

"Parteneriatul strategic cu SUA, apartenența la NATO și UE au fost, sunt, și vor ramane pilonii fundamentali pe care se construiește politica externă a României (...) Parteneriatul strategic cu SUA rămâne un pilon esențial al politicii externe a României.

În ceea ce privește profilul său în cadrul NATO, România este astăzi un membru predictibil și apreciat. Susținem întărirea rolului alianței în domeniul apărării colective și acordarea unei atenții speciale atât provocărilor din flancul estic, în mod desosebit din regiunea Mării Negre, cât și din flancul sudic al NATO", a declarat Klaus Iohannis.

 

Iohannis: Îmi doresc de la UE mai multă coerență.România își menține obiectivul aderării la Schengen

 

 

"Îmi doresc de la Uniunea Europeană mai multă coerență și mai multă rigoare în ceea ce privește agenda europeană. România își menține obiectivul aderării la Spațiul Schengen. România va continua să se implice în rezolvara crizei refugiaților. Parteneriatul strategic cu SUA rămâne un pilon esențial al politicii externe a României", a transmis Klaus Iohannis, în cadrul discursului susținut, la Palatul Cotroceni, în contextul întâlnirii anuale cu diplomații străini acreditați la Bucureşti.