MENIU

Iohannis, într-un discurs: "Soţia mea şi cu mine ne-am gândit, în viaţa noastră anterioară.."

Preşedintele Klaus Iohannia a avut un discurs cel puţin surprinzător la Ierusalim. La începutul alocuţiunii susţinute de preşedinte în faţa comunităţii de români din Israel a reieşit că şeful statului şi soţia sa Carmen s-au gândit, în viața lor anterioară, cum ar fi să vină la Ierusalim. De altfel,  întregul discurs poate fi citit pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

 Vă prezentăm în continuare textul alocuțiunii:

„Sărut-mâna, bună seara!
Stimată doamnă Ambasador,
Domnilor miniștri,
Onorată asistență,

Sunt foarte bucuros și foarte mișcat că pot să fiu în această seară în mijlocul dumneavoastră. Soția mea Carmen și cu mine ne-am gândit de multe ori, în viața noastră anterioară, cum ar fi să venim la Ierusalim. Și iată, am venit într-o poziție care mă face să stau în fața dumneavoastră.

Am venit încă de duminică seară și am avut de atunci multe întâlniri cu cei mai înalți reprezentanți din Statul Israel – cu Președintele Rivlin, cu Prim-ministrul Netanyahu, cu Președintele Knesset-ului, domnul Edelstein, cu alți oameni care au dorit să participe sau au fost invitați să participe la aceste întâlniri. Pot să vă spun din capul locului că toate întâlnirile au fost foarte bune, discuții foarte bune care au dus cu siguranță la o mai strânsă relație între România și Israel. Aceste lucruri, probabil, sunt de o oarecare importanță pentru dumneavoastră, dar mult mai important cred că este, pentru această comunitate care a venit în această seară să se întâlnească cu mine, altceva", se arată în discurs.