MENIU

Iohannis, întâlnire cu liderul celui mai mare grup politic din Parlamentul European

Președintele Iohannis s-a întâlnit, Conferinţa internaţională de securitate de la Munchen, cu Manfrd Weber, liderul grupului PPE, cel mai mare partid din Parlamentul European. 

Președintele Klaus Iohannis a profitat de vizita în Germania la Conferință pentru Securitate de la München și a stabilit o întâlnire cu liderul grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, principalul favorit pentru preluarea șefiei Comisiei Europene.

Întâlnirea dintre Klaus Iohannis și Manfred Weber vine cu puțin timp înainte ca în Parlamentul European să se dea votul pentru șefia Parchetului European.

Manfred Weber este liderul grupului PPE, cel mai mare grup politic din Parlamentul European.

Conferinţa internaţională de securitate de la Munchen este unul dintre cele mai prestigioase forumuri de securitate, care reuneşte, încă din 1963, lideri şi factori de decizie importanţi în materie de securitate şi apărare.

În calitate de înalt reprezentant al statului care deţine Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, Klaus Iohannis a deschis seria de dezbateri alături de cancelarul german Angela Merkel şi de preşedintele egiptean, Abdel Fattah El-Sisi.