MENIU

Iohannis îi trimite acasă pe șefii parchetelor militare

Şefii Secţiei Parchetelor Militare se pensionează. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat joi, 19 decembrie, decretele de trecere în rezervă a generaului-locotenent Gheorghe Cosneanu, procuror-şef al SPM, şi a generalului-locotenent Ion Alexandru, procuror-şef adjunct al SPM.

"Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat joi, 19 decembrie a.c., următoarele decrete:

Decret privind trecerea în rezervă a domnului general-locotenent - cu trei stele Cosneanu Gheorghe din Ministerul Apărării Naționale, la data de 3 ianuarie 2020;
 

Decret privind trecerea în rezervă a domnului general-locotenent - cu trei stele Alexandru Ion din Ministerul Apărării Naționale, la data de 3 ianuarie 2020;", se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei prezidenţiale.

Klaus Iohannis a mai semnat şi decretul privind trecerea în rezervă a generalului-locotenent - cu trei stele Crețu Gabriel din Serviciul de Protecție și Pază.

Săptămâna trecută, Secţia pentru procurori a CSM a respins propunerea de delegare pe aceleaşi funcţii a celor doi şefi ai SPM, după expirarea mandatelor, la începutul lunii ianuarie. În schimb, Secţia pentru procurori urmează să-l delege pe procurorul Marius Museanu, un procuror necunoscut, în funcţia de şef al SPM.

Ministrul Justiţiei a declanşat recent procedura pentru desemnarea procurorilor cu funcţii de conducere de rang înalt în parchete, printre care şeful Secţiei Parchetelor Militare.

Mai multe articole despre:
klaus iohannis csm parchete militare