MENIU

Iohannis face turul ministerelor de forță. A bifat Externele și Internele

Șeful statului va participa astăzi la ceremoniile de preluare a mandatelor de ministru de către Bogdan Aurescu (MAE), Marcel Vela (MAI), Nicolae Ciucă (MApN) şi Cătălin Predoiu (MJ), anunță Administraţia Prezidenţială. 

 

UPDATE - Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban sunt prezenți la ceremonia instalării în funcţie a ministrului de Interne Marcel Ion Vela. 

UPDATE 11.08-Bogdan Aurescu a declarat că își propune să reconstruiască prestigiul unei instituții de prestigiu din România ( MAE):  

,,Avem de reconstruit prestigiul unei instituții de prestigiu din România. Trebuie să facem performanță''. 

În ceea ce privește prioritățile imediate, noul ministru al MAE a spus că va solicita un ,,raport cuprinzător'' privind stadiul organizării alegerilor prezidențiale din Diaspora. 

"Voi solicita, în ora care urmează, prezentarea urgentă de către responsabilii din Centrala ministerului, care au lucrat pe acest dosar, a unui raport cuprinzător asupra stadiului pregătirii alegerilor prezidenţiale în străinătate, potrivit competenţelor Ministerului Afacerilor Externe", a declarat Aurescu, la ceremonia de preluare a mandatului de ministru al Afacerilor Externe.

Totodată, acesta a afirmat că doreşte o evaluare şi din partea şefilor de misiuni diplomatice şi consulare asupra eventualelor riscuri și vulnerabilități. 

"De asemenea, voi solicita şefilor de misiuni diplomatice şi consulare să trimită rapid o evaluare din perspectiva lor a stadiului pregătirii şi eventualele riscuri şi vulnerabilităţi. În funcţie de aceste evaluări vom vedea dacă şi ce se mai poate face, în limita competenţelor ministerului şi la nivel de Guvern, în acest stadiu foarte apropiat de momentul alegerilor, ţinând seama de constrângerile prevederilor legale", a adăugat ministrul MAE. 

Știrea inițială
Astfel, președintele Klaus Iohannis va participa la ora 11:00, la ceremonia de preluare a mandatului de Ministru al Afacerilor Externe de către  Bogdan-Lucian Aurescu; la ora 11:45, la ceremonia de preluare a mandatului de Ministru al Afacerilor Interne de către Marcel Ion Vela; la ora 12:30 - , la preluarea mandatului de Ministru al Apărării Naționale de către Ionel Nicolae Ciucă și la ora 13:15 - la ceremonia de preluare a mandatului de Ministru al Justiției de către Cătălin Predoiu.

Guvernul Orban a fost învestit luni de Parlament. Tot luni, noul Executiv a depus jurământul de învestitură la Palatul Cotroceni.