MENIU

Iohannis: E nevoie de o soluție cât mai rapidă din partea ÎCCJ în dosarul de incompatibilitate

Iohannis: E nevoie de o soluție cât mai rapidă din partea ÎCCJ în dosarul de incompatibilitate

Președintele PNL, Klaus Iohannis, consideră că Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) ar trebui să dea o soluție cât mai rapidă în cazul dosarului său de incompatibilitate.

"Mă bucur că se dorește fixarea unui termen rapid pentru a rezolva o temă care este în mod fals folosită de către contracandidații mei la alegerile prezidențiale. Îmi exprim speranța ca, odată cu clarificarea acestui subiect, campania electorală să nu mai fie viciată prin folosirea unor astfel de atacuri. Din respect pentru cei peste două milioane două sute de români și familiile lor care au ales să mă sprijine în această campanie electorală, semnând pentru candidatura mea, consider că este nevoie din partea Înaltei Curți de Casație și Justiție de o soluție cât mai rapidă la această speță", spune Iohannis într-un comunicat remis, miercuri, AGERPRES.

El subliniază că are toată încrederea în justiția din România, subliniind că orice decizie a justiției trebuie respectată.

"Ca și până acum, voi răspunde cu promptitudine la orice apel sau solicitare a instanței de judecată", conchide liderul PNL.

Săptămâna trecută, președintele Agenției Naționale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, a trimis conducerii ÎCCJ o cerere prin care solicită acestei instanțe să stabilească un prim termen în vederea judecării urgente a 33 de dosare care au ca obiect incompatibilitățile de tip "RAJA", printre care se află și cel al președintelui PNL, Klaus Iohannis.