MENIU

Iohannis, despre o eventuală agresiune a Rusiei asupra altor state: „Nu există niciun indiciu concret că ar exista altă ţintă decât Ucraina"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi seara, la Bruxelles, că în momentul de faţă nu există "niciun indiciu concret că ar exista altă ţintă decât Ucraina" în ceea ce priveşte agresiunea Rusiei.

„În momentul de faţă nu există niciun indiciu concret că ar exista altă ţintă decât Ucraina, asta trebuie să o spunem clar. Însă noi suntem convinşi că Flancul Estic trebuie întărit şi de aceea suntem foarte mulţumiţi că la NATO, de exemplu, s-a luat deja decizia de a aproba Grupul de Luptă care va staţiona în România, cum de altfel s-au aprobat şi alte grupuri de luptă, în total, faţă de patru grupuri de luptă care sunt acum pe Flancul Estic, vor fi opt.

Este important pentru noi, în România, fiindcă Flancul Estic este relativ mai puţin populat în partea Mării Negre şi asta ne-a îngrijorat, de aceea am solicitat încontinuu să avem o prezenţă permanentă, şi acest Grup de Luptă va constitui o prezenţă aliată permanentă la noi, la Marea Neagră.

Prin aceste mişcări pe care le facem, clar, România va fi mai bine apărată, dar, după părerea mea şi după părerea noastră, nu trebuie să ne oprim aici, ci să facem un plan pe termen lung pentru a face Flancul Estic mult mai solid şi mult mai bine apărat", a declarat Klaus Iohannis.

Mai multe articole despre:
klaus iohannis summit bruxelles