MENIU

Iohannis, despre acuzaţiile aduse de Tăriceanu: Hoţul strigă hoţii! Nu am fost urmărit penal

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis un răspuns ferm lui Călin Popescu Tăriceanu, după ce şeful Senatului a spus despre acesta că este "un penal sadea". Astfel, șeful statului a afirmat că nu a avut niciodată un dosar penal, nu a fost urmărit penal, iar aceste fapte pot fi verificate. În plus, președintele a mai spus că nu toate partidele au candidaţi cu probleme penale pe liste, iar românii trebuie să se uite la fiecare în parte, comentând şi că nu îi este teamă că Parlamentul ar putea să îl suspende pentru declaraţii împotriva candidaţilor penali.

"Este din capitolul hoţul strigă hoţii, dacă vă referiţi la câteva afirmaţii despre dosare pe care le-aş fi avut, eu, Klaus Iohannis, nu am fost niciodat urmărit penal. Se poate verifica. Aceasta coaliţie anti justiţie formată din câţiva penali celebri încearcă să îşi spele imaginea. Nu trebuie să aibă emoţii, nu am fost urmărit penal nu am avut dosare. Rămân la părerea mea, cei cu dosare nu au ce căuta în politica de vârf", a spus Klaus Iohannis, la Cotroceni.

Președintele Iohannis a arătat și că a cerut Departamentului de Politică Internă al Administrației Prezidențiale listele depuse, joi, de partide pentru alegerile parlamentare.

"O să avem în câteva zile, maximum două-trei zile, listele și atunci o să ne dăm seama care partide au luat în serios mesajul meu și care au avut impresia că nu contează", a adăugat șeful statului. Iohannis a afirmat că nu se teme de o posibilă suspendare din funcție.

"Nu mă tem de nicio suspendare. Nu cred că s-ar putea ajunge într-o asemenea situație", a completat el. Fostul președinte Traian Băsescu a declarat miercuri, la B1 Tv, că Iohannis a candidat pentru funcția de primar al Sibiului având dosar de inculpat. La rândul său, președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat joi că Iohannis este "penal" deoarece a intrat în alegerile prezidențiale din poziția de condamnat.

"Din ce ştiu eu, în România există numai două categorii - cei care sunt nevinovaţi şi cei asupra cărora instanţa a stabilit printr-o decizie definitivă vinovăţia. Aşadar, cred că în România, aşa cum şi pentru preşedintele Iohannis se pare că a funcţionat, prezumţia de nevinovăţie trebuie să funcţioneze pentru toată lumea. Vreau să readuc aminte că preşedintele Iohannis a candidat la alegerile prezidenţiale din poziţia de penal, aşa cum foloseşte el această stupidă expresie, cum atribuie această calitate unora dintre cei care participă la procesul electoral. Deci Iohannis a fost penal şi s-ar putea încă să fie considerat ca atare, pentru că ştiu că a făcut uz de o cale de atac excepţională care până de curând nu era accesibilă tuturor cetăţenilor români şi sigur că are o problemă în plus faţă de noi, că el este şi condamnat. Aşa încât i-aş recomanda preşedintelui să fie mai rezervat şi să nu mai folosească dubla măsură", a declarat co-președintele ALDE, după vizita la Biroul Electoral Central, unde a depus listele cu candidați din partea partidului pe care îl conduce.

Tăriceanu a adăugat că președintele Klaus Iohannis este ”penal sadea”, afirmând că dosarul său a fost instrumentat de DIICOT și trimis la DNA.

”Dacă preşedintele foloseşte această terminologie este bine să ştie că toţi oamenii şi preşedintele a beneficiat în ochii românilor, pentru că l-au şi ales, de această prezumţie de nevinovăţie, cu toate că ulterior a fost găsit vinovat pentru înşelăciune şi abuz în serviciu în dauna intereselor publice. Dosarul lui a fost instrumentat de DIICOT şi trimis la DNA. Deci, penal sadea! Despre ce vorbim”, a conchis Călin Popescu Tăriceanu, potrivit sursei citate.

OFERTE FOARTE BUNE LA eMAG! LE POTI CONSULTA AICI!!!