MENIU

Ce spune Klaus Iohannis despre o eventuală demisie a lui Victor Ponta

Iohannis, declaraţie fabuloasă despre o eventuală demisie a lui Ponta: Se va pune întrebarea

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, într-un interviu acordat Digi 24, referitor la scandalul de corupţie care îl vizează pe cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu, că verificările sunt la început, dar că, dacă se prelungeşte această fază, se va pune tot mai mult în spaţiul public întrebarea dacă Ponta mai poate fi premier.

"Deocamdată suntem foarte la începutul acestor verificări și prefer să nu mă pronunț în această chestiune. Dacă se prelungește această fază, se va pune tot mai mult în spațiul public întrebarea. Răspunsul poate veni doar de la cel în cauză. Am avut o situație similară, m-am ferit atunci, cu toate că era campanie electorală, să mă erijez în cineva care dă sfaturi, dar am spus că dacă aș fi fost eu în situația aia aș fi demisionat", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, într-un interviu acordat Digi 24.

Întrebat dacă şi-ar da demisia dacă ar fi în locul premierului Victor Ponta, Iohannis a replicat: "Suntem foarte la începutul verificărilor, prefer să nu mă pronunț."

Reamintim că Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, a primit, miercuri seara, mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Alături de Herţanu a mai fost trimis după gratii şi omul de afaceri Vladimir Ciorbă. Cei doi fac parte din presupusul grup infracţional despre care procurorii susţin că a deturnat fonduri europene şi a creat un prejudiciu de peste 10 milioane de lei.

Cristoiu, despre "profeţia" lui Iohannis: Ancheta, derulându-se, va duce la demisia lui Ponta

Klaus Iohannis a dat dovadă, în interviul acordat postului Digi 24, de un real curaj şi a demonstrat că are aproape toate manetele. Aprecierea a fost făcută de jurnalistul Ion Cristoiu, într-o intervenţie la Realitatea TV, în emisiunea "Jocuri de putere". Potrivit acestuia, esenţa interviului a fost declaraţia preşedintelui referitoare la subiectul unei eventuale demisii a premierului Victor Ponta, ca urmare a scandalului de corupţie în care este implicat cumnatul său.

"Klaus Iohannis este de nerecunoscut, e clar că deja are aproape toate manetele. E un om la manete. Prima impresie e că deja are curaj să spună puncte de vedere ferme, tari. Principala temă din interviu este că domnul Iohannis a început să pună presiune pe Victor Ponta. I-a făcut pulbere, până la urmă, pentru prima dată, Codul Fiscal, în sensul că pentru prima dată critică o măsură a Guvernului, a anunţat că există şanse ca o moţiune de cenzură să-l trântească pe Ponta. Vă atrag atenţia asupra unei afirmaţii în care, întrebat dacă Ponta ar trebui să-şi dea demisia în chestiunea anchetei cumnatului, Iohannis a zis, în mod misterios, "ancheta e abia la început, după aceea vom vedea dacă îşi dă demisia". Înseamnă că Iohannis a profeţit, ca să nu spun că ştie, că nu are de unde să ştie, că acea anchetă, derulându-se, va duce la o demisie de onoare, cel puţin, a lui Victor Ponta", a declarat Ion Cristoiu, la Realitatea TV, într-o intervenţie în emisiunea "Jocuri de putere".