MENIU

Iohannis: "Dacă Ponta le cerea deputaţilor să îi ridice imunitatea, probabil nu l-aş fi suspendat"

Preşedintele Klaus Iohannis a comentat, într-o declaraţie de presă după şedinţa CSAT, votul Parlamentului prin care era respinsă cererea DNA de urmărire penală a premierului Victor Ponta.

Klaus Iohannis a apreciat că premierul avea trei posibile soluţii şi că a ales-o pe cea mai proastă, alegând să ceară Parlamentului să nu aprobe începerea urmăririi penale în cazul său. Preşedintele a precizat că în cazul în care Victor Ponta alegea să se pună la dispoziţia procurorilor şi judecătorilor, cerând parlamentarilor să îi ridice imunitatea, nu l-ar fi suspendat din funcţie.

Iohannis: "Trei variante de reacţie a avut Ponta: prima, cea mai onorabilă, să demisioneze şi să se pună la dispoziţia justiţiei. A doua: să îşi convină colegii din majoritatea parlamentară să încuviinţeze urmărirea penală, să se pună la dispoziţia procurorilor şi judecătorilor şi să dovedească, practic, că e aşa cum spune, nevinovat. Dacă se întâmpla aşa cu siguranţă nu îl suspendam din funcţie. S-ar fi găsit soluţii de a-l judeca, cu mare celeritate, şi de a lămuri problema. A ales a treia variantă, cea mai proastă, s-a folosit de influenţa din calitatea de premier şi a solicitat majorităţii parlamentare să nu încuviinţeze urmărirea penală. Parlamentul a executat ordinul. E cea mai proastă variantă: domnul Ponta  nu mai poate demonstra nimănui că a avut dreptate". 

Mai multe articole despre:
Victor Ponta Klaus Iohannis demisie victor ponta