MENIU

Iohannis critică împuşcarea ursului: Trebuie stabilit cine se ocupă de astfel de situaţii

<p>Iohannis critică &icirc;mpuşcarea ursului: Trebuie stabilit cine se ocupă de astfel de situaţii</p>

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat astăzi modul în care s-a acţiunat în cazul ursului din Sibiu. "Trebuie stabilit clar cine se ocupă de astfel de situaţii pentru a anu se mai ajunge în situaţia să împuşcam un animal", a precizat şeful statului. 

Klaus Iohannis a mai spus că nu este admisibil să se adune 50 de oameni la urs, dezorganizaţi şi neinstruiţi şi în final să se ajungă la împuşcarea animalului.

”Cum e posibil să existe ISU, Poliţie, poliţie locală, să se adune 50 de oameni la urs, efectiv, să strige toţi pe acolo şi în final, în loc să vină cineva de la DSV sau ISU cu o puşcă cu tranchilizante, cineva a zis împuşcaţi-l, că poate e periculos? Nu am fost acolo, dar din film am văzut pur şi simplu că a fost speriat şi a fugit. Nu era mai simplu ca în loc de 50 de oameni neinstruiţi şi dezorganizaţi să avem acolo 2-3 oameni pregătiţi?", a spus preşedintele.

Conform şefului statului, trebuie să existe proceduri simple şi clare pe care autorităţile de intervenţie să ştie să le aplice.

"Dacă la nivelul conducerii reuşim să conturăm proceduri clare vom avea mai multe intervenţii reuşite", a spus preşedintele Iohannis, adăugând că trebuie stabilit cine se ocupă de astfel de situaşuu precum cea din Sibiu. "Oamenii trebuie să fie instruiţi, fără fără să se ajungă la extrema de a ucide animalele. Este nevoie de proceduri, de claritate", a mai afirmat preşedintele Iohannis.

Mai multe articole despre:
Sibiu urs Klaus Iohannis urs împuşcat în Sibiu