MENIU

Iohannis: Cred în puterea culturii de a reuni oamenii. Sunt un susținător al evenimentelor culturale

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, în cadrul unei postări pe pagina sa de Facebook, că este "un susținător al evenimentelor culturale, care fac orașele ce le găzduiesc să vibreze, să fie pline de viață", declarându-se încrezător în "puterea culturii de a reuni oamenii". 

"Am participat astăzi la deschiderea oficială a Festivalului de la Salzburg, în calitate de invitat de onoare al Preşedintelui Austriei, domnul Heinz Fischer. Festivalul, care se desfășoară în locul nașterii lui Wolfgang Amadeus Mozart, reunește iubitori de muzică, operă și teatru din toate colțurile lumii și reprezintă o tradiție, fiind organizat încă din anul 1920. Cred în puterea culturii de a reuni oamenii și sunt un susținător al evenimentelor culturale, care fac orașele ce le găzduiesc să vibreze, să fie pline de viață, promovând totodată identitatea acelui loc", scrie Klaus Iohannis pe Facebook.

 



Klaus Iohannis a avut, duminică, o întrevedere oficială cu omologul său austriac, Heinz Fischer, cei doi şefi de stat discutând despre evoluţia relaţiilor bilaterale şi teme de actualitate ale agendei europene şi internaţionale, potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Totodată, președintele şi soţia sa, Carmen Iohannis, au participat, duminică, la deschiderea Festivalului de la Salzburg.

Protest la Salzburg, în timpul vizitei lui Iohannis: "Vă rugăm salvaţi câinii din România!"