MENIU

Iohannis, către noul ministru al Fondurilor Europene: Ştiţi ce aveţi de făcut

Președintele Klaus Iohannis a afirmat miercuri că în privința fondurilor europene lucrurile nu s-au mișcat suficient de repede și i-a urat noului ministru Cristian Ghinea să aibă suficientă energie pentru a implementa proiectele pentru actuala perioadă bugetară.

"Am avut o experiență nu neapărat nefericită, dar care ne-a arăt în perioada 2007-2013 că anumite lucruri trebuie rezolvate foarte repede, trebuie gândite mult mai profund decât se vede acum. Eu cred că toată lumea a învățat ceva din acea etapă bugetară și toți care știu despre ce este vorba se așteaptă să ne apucăm un pic mai repede de implementat proiectele pentru perioada bugetară în care ne aflăm acum. O parte din muncă s-a făcut, însă lucrurile nu s-au mișcat suficient de repede, este mai mult decât evident că aceeași părere a avut-o și domnul prim-ministru care a dorit să aibă o echipă cu un suflu nou prin propunerea dumneavoastră. Știți ce trebuie făcut, știți cu cine trebuie făcut, știți cum trebuie făcut, eu vă doresc să aveți suficientă energie să puneți în practică aceste lucruri", a declarat Iohannis, la ceremonia de depunere a jurământului de învestitură de către noul ministru al Fondurilor Europene care a avut loc la Palatul Cotroceni.

El a subliniat că fondurile europene pe care le poate accesa România sunt o mare oportunitate pentru țara noastră. "Aceste fonduri vin să suplinească resursele noastre în zone vitale, în zone unde prin forțe proprii nu am putea nici repede, nici profund să restructurăm lucrurile și să le ducem la bun sfârșit", a arătat Iohannis.