MENIU

Iohannis a semnat decretul. Un procuror DIICOT a fost eliberat din funcție

Iohannis a semnat decretul. Un procuror DIICOT a fost eliberat din funcție

Un procuror DIICOT a fost eliberat din funcție.

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat, miercuri, decretul privind eliberarea din funcția de procuror la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul teritorial Braşov a lui Cătălin Laurenţiu-Borcoman - ca urmare a numirii în funcția de procuror european al EPPO.

Cătălin-Laurenţiu Borcoman este unul dintre cei 22 de procurori europeni ce vor forma Parchetul European (EPPO), condus de Laura Codruţa Kovesi. Mandatul lui Borcoman va fi pe şase ani şi va putea fi prelungit, o singură dată, cu cel mult trei ani.

Cătălin Borcoman vine de la DIICOT Braşov, instituţie pe care a şi condus-o între 2012 şi 2018, şi a fost consilier al Laurei Codruţa Kovesi într-o perioadă în care aceasta a deţinut funcţia de procuror general. 

Potrivit ultimei declaraţii de avere, întocmită în 2017 şi publicată pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii, Cătălin Borcoman deţine mai multe terenuri în Braşov şi Timiş, unele dintre acestea fiind terenuri agricole dobândite prin moştenire sau donaţie. Alături de soţia sa, de profesie avocat, procurorul deţine trei apartamente în Braşov şi are mai multe credite contractate între 2009 şi 2016, unul dintre acestea scadent în 2043.

În 2019, Borcoman a fost una dintre cele trei propuneri înaintate de o comisie a Ministerului Justiţiei, condusă de Cătălin Predoiu, pentru funcţia de procuror european.  

Mai multe articole despre:
klaus iohannis Catalin Laurentiu Borcoman