MENIU

Întrevederea Klaus Iohannis - Jean-Claude Juncker va avea loc, joi, la Bruxelles

<p>&Icirc;ntrevederea Klaus Iohannis - Jean-Claude Juncker va avea loc, joi, la Bruxelles</p>

Preşedintele Klaus Iohannis urmează să se întâlnească, joi, cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în cadrul vizitei pe care şeful statului urmează să o facă la Bruxelles, informează Mediafax. 

Întrevederea figurează pe agenda activităţilor pentru săptămâna viitoare ale membrilor CE, unde, la ziua de joi, se menţionează că preşedintele Comisiei, Jean-Claude Juncker, îl primeşte pe preşedintele României, Klaus Iohannis.
Totodată, în cursul vizitei la Bruxelles, Iohannis urmează să aibă şi întâlniri cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Preşedintele Iohannis declara, în deschiderea întâlnirii, de joi, cu premierul Victor Ponta, la care au participat şi miniştrii Mircea Duşă, Darius Vâlcov şi Eugen Teodorovici, că a dorit să aibă o discuţie pentru pregătirea deplasării pe care o va face săptămâna viitoare la Bruxelles. Potrivit înregistrării video transmise de Administraţia Prezidenţială, şeful statului a menţionat că la Bruxelles se va întâlni cu preşedintele Comisiei Europene, cu preşedintele Consiliului European şi cu secretarul general NATO, precizând că problemele care se discută acolo ţin de buget, dar şi de absorbţia fondurilor europene.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritas Schinas, declara recent, pentru Gândul, că preşedintele Klaus Iohannis şi preşedintele Comisiei, Jean-Claude Juncker, vor discuta săptămâna viitoare, la Bruxelles, despre Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV).

Mai multe pe Mediafax.