MENIU

Întâlnire Ciucă-Ciolacu, la Palatul Victoria. Ce decizii s-au luat pentru acoperirea găurii de miliarde din buget

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu

O nouă întâlnire între liderii PNL și PSD, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu a avut loc, marți, la Palatul Victoria. Discuțiile s-au axat pe pe așa-numita ordonanță "trenuleț", pe care guvernul ar trebui să o adopte până la mijlocul lunii, pentru a reduce cheltuielile statului, astfel încât să acopere gaura estimată la 20 de miliarde de lei.

Tot până la mijlocul lunii, se duc negocieri dure pe împărțirea ministerelor între PSD și PNL. În timp ce social-democrații nu vor să renunțe la Transporturi, liberalii râvnesc și la alte ministere deținute de PSD, care nu fac parte din rocadă. 

Marcel Ciolacu, insistă și spune că Sorin Grindeanu este unul dintre cei mai performanți miniștri, însă vrea să-l aducă în următorul Executiv și pe fostul premier Mihai Tudose.

Potrivit surselor politice din ambele partide, citate de Realitatea Plus, în primele două săptămâni din mai vor avea loc negocieri între echipele PSD și PNL.

În intervalul 10-15 mai are loc ședința Biroului Permanent Național al PNL, la finele căreia se va face și evaluarea miniștrilor, secretarilor de stat și a șefilor de agenții.

În ziua de 29 mai ar urma ca actualul cabinet, condus de Nicolae Ciucă, să-și anunțe demisia, pentru ca în următoarele 2 zile să fie instalat noul guvern, cel mai probabil condus de Marcel Ciolacu.

Mai multe articole despre:
coalitie rotativa ciolacu ciuca psd pnl