MENIU

Întâlnire de urgență Dragnea-Tăriceanu, după ce Iohannis a anunțat că refuză revocarea lui Kovesi

Liderii coaliției PSD-ALDE, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, s-au întâlnit luni în biroul de la Camera Deputaților al lui Liviu Dragnea, după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că nu o va revoca pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.

Călin Popescu Tăriceanu le-a spus jurnaliștilor că nu ar dori să facă vreo declarație în acest moment și că va comenta abia după ce va consulta documentul care a stat la baza deciziei președintelui.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a afirmat deja că va ataca la Curtea Constituțională decizia lui Iohannis. Liviu Dragnea a precizat că liderii coaliției îi acordă susținere totală lui Tudorel Toader.
 
Șeful statului a anunțat, luni, că nu o va revoca pe Laura Codruța Kovesi, întrucât motivele prezentate de Ministrul Justiției nu au fost de natură să-l convingă. ”De altfel, în mare parte, ele nici nu corespund prevederilor legale aplicabile. În concluzie, nu voi da curs propunerii Ministrului Justiției de revocare a doamnei Kövesi, procuror șef al DNA”, a explicat Iohannis.
Mai multe articole despre:
Tăriceanu Dragnea